ANRMAP a demarat, în urma sesizărilor primite din partea IGPR, procedurile de supraveghere privind amplasarea de radare fixe de către primăriile din țară.

O echipă de control a ANRMAP a început în această săptămână șirul de controale la primăriile pe raza cărora s-au amplasat radare fixe. Procedura va acoperi întreg teritoriul țării și va fi efectuată de mai multe echipe de control, în mai multe etape.

În prima fază, ce a inclus localități din județele Cluj, Mureș și Brașov, echipa de control a ANRMAP  a aplicat amenzi în cuantum total de 140.000 lei către două primării pentru nerespectarea prevederilor OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii cu modificările și completările ulterioare.

Specialiștii ANRMAP au aplicat avertismente primăriilor din localitățile ale căror contracte nu au fost, până în acest moment, puse în aplicare și nu și-au produs efectele, neîncasându-se venituri din amenzi. În aceste cazuri, Consiile Locale vor revoca hotărârile prin care s-a decis încheierea contractelor de amplasare a radarelor fixe.

Echipa de control a ANRMAP a întâlnit însă în mai multe localități și situația în care contractele supuse controlului au fost încheiate de mai mult de 12 luni. Conform legislației în vigoare, aplicarea sancțiunilor s-a prescris, specialiștii ANRMAP constatând doar nerespectarea legislației, urmând să sesizeze alte instituții ale statului cu competențe în domeniu.

ANRMAP  are în vedere în acest sens promovarea unei inițative de modificare a art. 295, al.2, din OUG 34/2006,  prin care termenul de prescriere să fie termenul general de 3 ani, conform Decretului 167/1958, astfel ca și în aceste cazuri să se poată aplica sancțiuni după trecerea celor 12 luni.

Sursa: http://www.anrmap.ro/PDF/noutati/comunicate/comunicat%20control%20radare.doc

Reclame