Cităm din declaraţiile de presă susţinute de primul-ministru Emil Boc după reuniunea Comitetului interministerial pentru gestionarea fondurilor europene din data de 24 martie 2009:

Ceea ce ne îngrijorează este aspectul legat de ceea ce se întâmplă după momentul în care se semnează contractul de finanţare pentru fondurile europene.

Am să vă reţin atenţia cu câteva exemple, de proiecte întârziate. Proiectul de reabilitare a sistemul de apă din judeţul Prahova, un proiect ce trebuie finalizat în martie 2009, este un proiect de peste 12 milioane de euro şi care se află limita finalizării unui asemenea proiect. Un proiect PHARE – Centrul de afaceri Galaţi, în valoare de şase milioane de euro, termenul este 27 iulie 2009 cu posibilitatea de prelungire până la sfârşitul lunii noiembrie 2009. Proiectul de reabilitate a infrastructurii de turism în staţiunea balneoclimaterică Slănic Prahova, ce trebuie să finalizat în 21 iulie 2009, un proiect de aproape patru milioane de euro. Cu alte cuvinte, suntem deja la limita superioară a termenelor şi, din nefericire, gradul de execuţie nu este în concordanţă cu durata de timp despre care am vorbit.

Sursa: Guvernul României, Biroul de presă

Reclame