Dintr-o documentaţie de atribuire publicată recent în SEAP. Felicitări Administraţiei Prezidenţiale pentru iniţiativa de a merge până la capăt în aplicarea unei legi din domeniul egalităţii de şanse!

În conformitate cu prevederile Legii 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României, Administraţia Prezidentiala asigură necesarul de decoraţii care sunt conferite de către Preşedintele Romaniei.

Toate decoraţiile menţionate de Legea nr. 29/2000 au fost reglemetate prin legi speciale care, în forma iniţială, stipulau că anumite grade şi clase ale decoraţiilor acordate civililor urmează să aibă modele pentru domni, respectiv pentru doamne.

În urma adoptării Legii nr. 233/2007 pentru modificarea anexelor la unele acte normative din domeniul sistemului naţional de decoraţii, modelele pentru doamne au fost abrogate pentru toate decoraţiile (decoraţii naţionale, decoraţii civile pe domenii de activitate, decoraţii militare de pace şi semne onorifice).

Administraţia Prezidenţială trebuie să asigure modificarea decoraţiilor rămase pe stoc, prin transformarea – acolo unde este cazul – a modelelor pentru doamne în modele pentru domni (singurele care au rămas în vigoare, în urma adoptării Legii nr. 233/2007).

Reclame