Declară directorul Directiei de Dezvoltare si Bugete din cadrul Consiliului Judeţean Alba, Marian Aitai:

“Pentru investitii, va inseamna o scadere a nivelului investitiilor fata de acest an sau fata de anul trecut, care a fost un an foarte bun.”

Este clar ca CJ Alba va trebui sa renunte la unele investitii, insa ce valoare vor avea acestea depinde de legea bugetului de stat. “Noi depindem in proportie de 60-70% de legea bugetului de stat. Daca prin legea bugetului de stat care, in mod sigur, anul acesta va fi aprobata cel mai repede prin februarie, cred eu (…) se suporta toate cheltuielile de functionare a CJ si ale subordonatelor – este vorba despre programul lapte si corn, personalul neclerical, muzeu, minori, adulti, tot ce inseamna protecti sociala, deci sint sume imense – si daca vor fi sume suficiente ca sa ne acopere partea de functionare, iar noi, cu bugetul propriu, sa finantam bugetul de dezvoltare nu vom avea probleme majore. Dar depinde foarte mult de sumele care vor fi in legea bugetului de stat. Daca nu vor fi suficiente va trebui sa reducem de la partea de dezvoltare si sa platim altele, pentru ca nu avem ce sa facem cu copiii in plasament, cu toate programele sociale pe care le avem”, a explicat Marian Aitai.

Sursa: http://www.monitorulab.ro/cms/site/m_ab/news/vremuri_grele_pentru_alba_51880.html.

Seful administratiei din judetul maghiar Szabolcs-Szatmar-Bereg, Racz Janos, declară:

Construirea drumul expres Nyiregyhaza – Satu Mare – Baia Mare ar putea fi afectata, pe partea maghiara, de criza financiara. „In conditiile in care suntem, cu criza economica, este posibil ca lucrarile sa intarzie. Nu este sigur, dar sunt probabilitati foarte mari. Nu pot sa dau un termen de executie a acestei lucrari, dar ea se afla in Planul National pana in 2013”.

Directorul Agentiei de Administratie din regiunea Campia de Nord din Ungaria, Kerekes Edit, a declarat la randul sau ca, daca Guvernul maghiar nu va aloca bani pentru aceasta lucrare, se va merge pe ideea construirii drumului pe baza unui parteneriat public-privat.

Sursa: http://www.administratie.ro/articol.php?id=22687.

Reclame