Euractiv, preluând o ştire NewsIn:

Peste 70.000 de angajati din constructii vor fi trimisi in somaj pana la inceputul lunii ianuarie si alti 35.000 de muncitori pot fi disponibilizati in primele luni ale anului viitor, urmand sa primeasca 75% din salariu din ianuarie pana in martie 2009, a declarat pentru NewsIn presedintele ARACO.

Reprezentantul firmelor din constructii estimeaza ca numarul angajatilor din acest sector va scadea in scurt timp de la 420.000 la 350.000 de angajati.

Potrivit lui Plosceanu, cel putin 32% din firmele de constructii care activeaza pe piata imobiliarelor sunt afectate grav de criza financiara care afecteaza economia romanesca, iar numarul acestora ar putea sa creasca in 2009 daca noul guvern nu va gasi solutii pentru atragerea fondurilor europene destinate infrastructurii si bani pentru finantarea acestora.

„Este nevoie de o noua atitudine a sistemului bancar in ce priveste finantarea firmelor de constructii, intrucat exista foarte multa incertitudine in acest moment. Cred, totodata, ca noul guvern va fi obligat sa urce cota unica la 19%, pentru a putea dispune de fondurile necesare asigurarii cofinantarii fondurilor europene alocate infrastructurii din Romania”, a mai spus seful ARACO.

Sursa: http://www.euractiv.ro/index.html/articles|displayArticle?articleID=15504

Reclame